تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/05/11 - 07:05
کد خبر: 477682

در گفت‌وگو با فعال دانشجویی مطرح شد؛

قانون حجاب باید پاسدار فرهنگ ایرانی اسلامی باشد/ مسئولین باید به قانون ضمانت اجرایی دهند

قانون حجاب باید پاسدار فرهنگ ایرانی اسلامی باشد/ مسئولین باید به قانون ضمانت اجرایی دهند

متن «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» مصوب کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۰۶/۰۵/۱۴۰۲ منتشر شد. در این لایحه ۷۰ماده‌ای، وظایف دستگاه‌های مختلف برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مشخص شده است. در همین راستا، گفت‌وگویی با زهرا سعیدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا داشتیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:

به گزارش سرویس زنان «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ متن «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» مصوب کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در تاریخ 06/05/1402 منتشر شد. در این لایحه 70ماده‌ای، وظایف دستگاه‌های مختلف برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مشخص شده است. در همین راستا، گفت‌وگویی با زهرا سعیدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) داشتیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:

سعیدی در ابتدا به لزوم وجود قوانین متناسب با فرهنگ جامعه اشاره کرد و گفت: هر جامعه ای متناسب با شرایط خاص خود و حیات اجتماعی که می گذراند، نیاز دارد تا برای حفظ خود از هرگونه آسیب اجتماعی مقرراتی وضع کند. این یک اصل عقلانی است و در جامعه‌ای که براساس عقلانیت رفتار می‌کند می بایست قوانینی برای ایجاد آرامش و نظم در جامعه برقرار نماید. همانطور که پیش تر بیان کردم، هر جامعه ای متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی خود قوانین خاص خود را وضع می کند.

جامعه ایران هم قرن هاست علاوه بر بعد ایرانی بودن، اسلامی بودن به آن اضافه شده و این دو فرهنگ در پیوند خود فرهنگی ایرانی-اسلامی را پدید آورده اند که در دنیا نظیر ندارد‌. مهم ترین بعد در فرهنگ ایرانی-اسلامی نیز ساحت خانواده است که اگر بخواهیم آن را با غرب مقایسه کنیم می‌بینیم که این رکن مهم سال هاست که در فرهنگ غربی به کل نادیده گرفته شده و روز به روز  هم به انحطاط  کشیده می‌شود. به حدی که می‌توان یکی از نتایج وقوع انقلاب جنسی در غرب را نابودی خانواده دانست.

قانون حجاب و پاسداری از فرهنگ ایرانی-اسلامی 

پس در مملکت اسلامی می بایست تا برای حفظ حریم مقدس خانواده، قوانین متناسب با آن نیز حفظ شود. قانون حجاب نیز باید به شکلی باشد که پاسدار فرهنگ ایرانی-اسلامی باشد. مردم ایران از دیرباز علاوه بر فرهنگ ایرانی خود، پاسدار فرهنگ اسلامی نیز بوده اند. پس با توجه به فرهنگ اسلامی که پیوند با فرهنگ ایرانی دارد، می بایست تا قانون حجاب علاوه بر متناسب بودن با فرهنگ اسلامی، برای تحکیم رکن خانواده و در جهت سلامت اجتماعی نیز باشد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) در ادامه به لایحه حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و افزود: لایحه حمایت‌ از خانواده‌ از طریق‌ ترویج‌ فرهنگ‌ عفاف‌ و حجاب‌ نیز دارای کلیات و مواردی است که اگر قابلیت اجرایی به نحو احسن را داشته باشد می تواند موثر واقع شود.

لکن باید به یک سری موارد اهتمام ورزید و سعی مسئولین امر در این باشد که به آن بعد اجرایی نیز بدهند، نه اینکه صرفاً به عنوان طرحی تصویب شود و بعد، دیگر اثری از اجرایی بودن آن نبینیم. به عنوان مثال ماده ۷ این لایحه دارای ابعاد قابل بررسی است و باید به یک سری نکات توجه کرد. ماده 7 این لایحه می‌گوید:« اقلام مرتبط با عفاف و حجاب و ملزومات آن کالای فرهنگی محسوب می‌شود و وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن، بازرگانی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما موظفند در اعطای مشوق‌ها، تسهیلات و خدمات، وضع معافیت‌ها، تخفیف‌های تبلیغاتی، کاهش هزینه تامین مواد اولیه تولید، کاهش هزینه‌های گمرکی و ایجاد فرصت‌های مناسب برای عرضه عمومی پوشاک متناسب با سبک زندگی اسلامی خانواده محور و فرهنگ عفاف و حجاب به عنوان کالای فرهنگی تعرفه‌گذاری و حمایت نماید.»

رسانه اسلامی باید مروج افکار و منش اسلامی باشد

خب مدت ها است که طراحی پوشاک اسلامی سرلوحه بسیاری از مزون‌های پوشاک اسلامی شده است لکن باید در نظر گرفت که به سبب گران بودن بسیاری از قبیل همین ملزومات حجاب، افراد یا نمی توانند آن را تهیه کنند و یا به ندرت از این اقلام استفاده می‌کنند. مسئولین امر می بایست علاوه بر اینکه بر طراحی پوشاک اسلامی اهتمام می‌ورزند، وضعیت گرانی این دست اقلام و اقتصاد خانواده‌ها را نیز در نظر بگیرند تا خدای ناکرده وضعیت معیشتی مانعی نباشد تا خانواده هایی که پوشش مناسب را محترم می شمارند، از دست یافتن به این اقلام محروم بمانند.

حجاب و عفاف

وی افزود: ماده ۱۰ این لایحه که در خصوص سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی بوده نیز جزو حیاتی‌ترین موارد است. خانواده ایرانی و به طور کلی شاید مادران و کودکان  بیشترین مخاطبانی هستند که زمانی را صرف برنامه های صدا و سیما می کنند. در حالی که می بایست رسانه اسلامی ترویج دهنده افکار و منش اسلامی و ایرانی باشد، در بسیاری موارد این امر نادیده گرفته می شود.

مثال آن نیز می تواند شبکه پویا باشد که کاملا مختص کودکان است اما گاهی انیمیشن هایی در کنداکتور پخش این شبکه قرار می گیرد که تضاد عظیمی با فرهنگ اسلامی و ایرانی دارد. بنابراین مسئولین امر باید نظارت دقیق تری نسبت به نحو احسن اجرایی شدن این لایحه داشته باشند و اهتمام ورزیدن به این مسئله را جزو حیاتی‌ترین مسئولیت‌های خود بدانند.

مصاحبه از زهرا پلوئی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بالاگرفتن اعتراض معاونان پژوهشی دانشکده ها به ناکارآمدی معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز/خاموشی چراغ پژوهش
فیلم | بحران مسکن؛ نتیجه کمبود زمین یا موانع خودساخته دولت؟
فیلم | این زبان بدن شبیه شاکی است یا متهم؟!/ واکنش وزیر میراث فرهنگی به شکایت از خضریان
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
سردار شکارچی: پس از جنگ اخیر حتی لحظه‌ای تولید موشک‌‌ تعطیل نشد
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
دختر شهید سلامی: دانشمندان و فرماندهان دو بال پرواز ایران هستند
مسیر پیشرفت کشور از علم و دانشگاه می‌گذرد
ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار زیرساخت علمی و فناورانه در تهران با محوریت نخبگان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top